چکیده سخنرانی دکتر حسنی آهنگر، رئیس دانشگاه امام حسین (ع)، در اولین همایش بین‌المللی تحول علوم پایه بر مبنای جهان‌بینی توحیدی

نویسنده:
علی مصطفایی/روابط عمومی
تاریخ انتشار:
11 اسفند 1403
دیدگاه ها:
photo17366839915

.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه شاهد، دکتر حسنی آهنگر، رئیس دانشگاه امام حسین (ع)، در اولین همایش بین‌المللی تحول علوم پایه بر مبنای جهان‌بینی توحیدی، با اشاره به اهمیت تمدن‌سازی و نقش علم در این فرآیند، سخنان خود را آغاز کرد. ایشان تأکید کردند که پایه اصلی تمدن صرفاً علم نیست، بلکه تمدن بر اساس فرهنگ و کمال فکری انسان شکل می‌گیرد. اگر علم و فناوری با این مبانی همراه شود، سرعت دستیابی به اهداف انقلابی افزایش می‌یابد. با این حال، پیشرفت علمی به تنهایی نمی‌تواند ما را به هدف نهایی برساند.

دکتر آهنگر با تأکید بر لزوم ساخت تمدن و نه تقلید از آن، بیان کردند که هر تمدنی برای شکل‌گیری نیازمند تربیت عالمان و تولید علم است. جهت‌دهی به این دو عنصر از اهمیت بالایی برخوردار است. ایشان اشاره کردند که غرب جهت‌گیری سلطه‌گرانه را در پیش گرفته است که اشتباه است، در حالی که کشورهای جهان سوم اغلب سلطه‌پذیری را می‌آموزند.

ایشان همچنین به تحولات جهان امروز اشاره کردند و بیان داشتند که جهان واقعی در حال شکل‌گیری به شکل مجازی است. برای ارائه الگوی حکمرانی مبتنی بر ولایت فقیه، باید به مرجعیت در علم و فناوری دست یابیم. این مرجعیت امری اکتسابی است و برای دستیابی به آن، نیازمند سرمایه‌گذاری در حوزه‌های انسانی و تولید علم هستیم. دکتر آهنگر در پایان سخنان خود تأکید کردند که برای رسیدن به مرجعیت علمی، تحول اساسی در نظام دانشگاهی ضروری است. این تحول باید با گذر از تقلید و حرکت به سمت دانشگاه‌های تراز انقلاب محقق شود. ایشان خاطرنشان کردند که دانشگاه‌ها باید به جای تقلید از الگوهای غربی، به تولید علم و تربیت نیروهای متعهد و خلاق بپردازند تا بتوانند در راستای اهداف انقلاب اسلامی گام بردارند. این سخنرانی با تأکید بر لزوم تحول در علوم پایه و حرکت به سمت مرجعیت علمی بر مبنای جهان‌بینی توحیدی، پایان یافت.

لینک کوتاه:

https://shahed.ac.ir/?p=62992

مطالب مرتبط

IMG_5213

پس از سال‌ها انتظار؛ بازسازی مزار شهدای گمنام دانشگاه شاهد شتاب گرفت

1405-02-28 khatm 22

گزارش خبری و تصویری از مراسم یادبود شهدای جنگ رمضان و درگذشتگان اعضای خانواده همکاران دانشگاه

02 اطلاعیه آموزشی

 ­­­­­­­اطلاعیه مدیریت آموزش تحصیلات تکمیلی دانشگاه شاهد، در خصوص نحوه مصاحبه مرحله دوم (مصاحبه علمی) آزمون دکتری تخصصی از معرفی شدگان چند برابر ظرفیت

دکتر مجید بیات

انتصاب «رئیس اداره امور هیأت علمی دانشگاه شاهد»

IMG_5202

بیانیه هیات رییسه دانشگاه به مناسبت روز جهانی روابط عمومی