به بهانه دومین سالگرد استاد مرحوم دکتر حبیب‌اللّه صادقی

نویسنده:
روابط عمومی
تاریخ انتشار:
08 مرداد 1403
دیدگاه ها:
IMG_4420

نگاهی به آثار استاد مرحوم دکتر حبیب الله صادقی در مورد فلسطین به بهانه دومین سالگرد ایشان

به گزارش روابط عمومی دانشگاه شاهد، مرحوم دکتر حبیب‌الله صادقی در سال ۱۳۸۴ به ریاست موزه هنرهای معاصر تهران انتخاب شد و با وجود مشکلات متعدد در دستگاه فرهنگی کشور موزه هنرهای معاصر تهران در تاریخ خود، یکی از دوره‌های طلایی خود را تجربه کرد. او آثار بسیاری را با موضوع دفاع مقدس، جنگ و حماسه خلق کرده است.

آثار حبیب‌الله صادقی در بالغ بر ۲۸۰ نمایشگاه داخلی و خارجی که در کشورهای مختلفی همچون ژاپن، ایالات متحده آمریکا، لهستان، کانادا، انگلستان، فرانسه، آلمان، اتریش، ایتالیا، مراکش، مصر، اسپانیا، چین، کویت و هلند برگزار شده به نمایش درآمده‌اند.

دکتر حبیب‌اللّه صادقی، سرزمین فلسطین و پیکار آزادی‌جویانۀ مردمان آن با نیروهای اشغالگر قدس را طی چندین نوبت در آثار خود، بازنمایی کرده است. پرداختن به این مضمون، حتی تا آخرین اثر او که ناتمام باقی ماند (تابلوی «در رثای سیمرغ تجلی» در بیست بوم)، ادامه یافت. یکی از ویژگی‌های برجستۀ برخی از نقاشی‌های او، برگزیدن نام‌هایی معنادار برای آن‌هاست؛ مانند نگارۀ «خانه‌ام ابری‌ست» که برگرفته از سرودۀ زنده‌یاد نیما یوشیج است.در نقاشی‌های صادقی با مضمون قدس، زنان و مردان فلسطینی، چفیۀ بومی‌شان (با زمینۀ سپید و نقش‌مایۀ مشکی) را به‌صورت دستاری بر سر یا چهرۀ خود پوشانده‌اند. اندوهی در رخساره‌هایشان به‌خاطر آوارگی از خانه، شهادت عزیزان و بیداد اشغالگران دارند؛ اما هرگز سرافکنده نشده‌ و سربلند ایستاده‌اند. حتی اشتیاقی شورانگیزانه به زندگی، همچنان در میانشان جریان دارد. با کشیدن پیکر هم‌وطنان شهید خود به دوش یا حضور در کنار مزارشان، یاد آنان را گرامی می‌دارند. حتی با دیگر ستم‌کشیدگان و آزادی‌خواهان جهان در سرتاسر تاریخ نیز همدلی و هم‌ذات‌پنداری می‌کنند. از این بابت، امیدشان به بازپس‌گیری فلسطین، جاودانه است.
گنبد و نمای بیرونی مسجد قبه‌الصخره (بخشی از محوطۀ مسجدالأقصی در بیت‌المقدس) به‌عنوان نماد شهر قدس و کشور فلسطین، متداول‌ترین عنصر بصری‌ای است که به چشم می‌خورد. خاخام‌های صهیونیست، موذیانه درحال دسیسه‌چینی و ثروت‌اندوزی، پدیدار شده‌اند. همچنین نیروهای مسلح اسرائیلی با حالتی هولناک، به‌گونه‌ای که صورت‌هایشان چندان آشکار نیست به جان و حقوق مردمان فلسطین، دست‌اندازی می‌کنند؛ اما فلسطینیان در این آثار، جسورانه سینه‌های خود را سپر جنگ‌افزارهای آنان، قرار داده‌اند و با قلاب‌سنگی در دست، مهیای نبرد با آنان هستند.
به مناسبت فرارسیدن دومین سال درگذشت حبیب‌اللّه صادقی، ۹ نقاشی مرتبط با فلسطین در این فرسته گردآوری شده‌اند. یاد ایشان و راه آزادی فلسطین، تا همیشه جاودانه باد.

لینک کوتاه:

https://shahed.ac.ir/?p=59743

مطالب مرتبط

دکتر محسن خلیلی

انتصاب «سرپرست معاونت پژوهش و فناوری مرکز تحقیقات نوروفیزیولوژی دانشگاه شاهد»

دکتر عزیزی

انتصاب «سرپرست معاونت پشتیبانی و مدیریت منابع بیمارستان شهید مصطفی خمینی»

IMG_4618

بیانیه هیات رییسه دانشگاه شاهد ۱۹ فروردین۱۴۰۵

IMG_4596

بیانیه علوم پزشکی

بیانیه معاونت علوم پزشکی دانشگاه شاهد در پی تعرض دشمن امریکایی صهیونیستی به انستیتو پاستور ایران