پيام تسليت رئيس دانشگاه در پي درگذشت عضو هيات علمي دانشكده هنر دانشگاه

پيام تسليت رئيس دانشگاه در پي درگذشت عضو هيات علمي دانشكده هنر دانشگاه

به گزارش «روابط عمومي»دانشگاه، در پي درگذشت دكتر حبيب الله صادقي عضو هيات علمي دانشكده هنر دانشگاه، دكتر چلداوي رئيس دانشگاه طي پيامي اين ضايعه را تسليت گفت.

متن پيام به شرح ذيل است:

إِنَّا لِلَّهِ وَإِنَّا إِلَیْهِ رَاجِعُونَ

با کمال تاسف و تاثر خبر غم انگیز رحلت استاد فرزانه، متعهد و انقلابی دانشگاه معظم شاهد، جناب آقای دکتر حبیب اله صادقی را دریافت نمودم. این خبر به شدت اینجانب را متاثر و قلبم را متالم نمود.

این استاد بزرگ دانشگاه، ملقب  به نام پرافتخار نقاش انقلاب بودند و آثار متعدد هنری از بدو انقلاب تا کنون خلق نمودند و آخرین شاهکار نقاشی ایشان که مسمی به نام "در رثای سیمرغ تجلی" است هنوز رونمایی نشده است.

بی شک آثار و شاهکارهای هنری ایشان از بدو انقلاب تا کنون نقش بسیار مهمی در آشنایی نسل های جوان با ارزش های انقلاب و دفاع مقدس ایفا نموده است.

استاد صادقی هنرمندی بودند که آموزه های مقدس اسلام و انقلاب را با زبان زیبای هنر به نسل های متنوع منتقل می نمودند. آثار هنری ایشان علاوه بر داخل کشور تاکنون در کشورهای مختلف جهان مورد استقبال و استفاده قرار گرفته است.

اینجانب این ضایعه مولمه را به خانواده مکرم آن مرحوم، جامعه هنرمندان کشور وکلیه  علاقمندان به هنر اصیل انقلاب علی الخصوص اساتید فرهیخته و خانواده معظم دانشگاه شاهد تسلیت عرض می نمایم و برای خانواده ایشان از خداوند متعال صبر و سلوان خواهانم.

همگی دست به دعا برمیداریم و علو درجات آن مجاهد و هنرمند انقلاب را از حضرت حق عاجزانه درخواست می کنیم

والسلام علی الشهدا و الصدیقین

احمد چلداوی

زنده ياد دكتر صادقي سال گذشته در حال خلق تابلوی نقاشی با عنوان «در رثای سیمرغ تجلی» بود. این نقاشی قرار بود در ابعاد صد متر مربع و روی ۲۰ بوم اجرا شود. این اثر هنری در حقیقت روایتی تصویری از وقایع مهم تاریخ معاصر است و به موضوعاتی چون انقلاب اسلامی ایران، دفاع مقدس، جنایات داعش و رشادت‌های سپهبد حاج قاسم سلیمانی پرداخته است.

ايشان طراح، نقاش، گرافیست، کاریکاتوریست، منتقد در بسیاری از دانشگاه های هنر به تدریس پرداخته است و عضو هيات علمي دانشكده هنر دانشگاه شاهد بود. ايشان در سال ۱۳۸۴ به ریاست موزه هنرهای معاصر انتخاب شد.

گفتني است دغدغه اصلی دكتر حبيب الله صادقي ماهیت هنر ملی و ایرانی و انقلابی بود، ايشان در سال ۱۳۷۹ به عنوان عضو پیوسته فرهنگستان هنر جمهوری اسلامی ایران انتخاب شد و پس از آن به‌طور مستمر با این نهاد همکاری داشته‌ است.

مرحوم دكتر حبیب‌ الله صادقی دانش آموخته‌ی نقاشی در مقطع لیسانس از دانشگاه تهران، فوق‌‌لیسانس نقاشی و دکترای پژوهش هنر از دانشگاه تربیت مدرس بوده است. صادقی عضو هیات علمی و مدير اسبق آموزشي دانشكده هنر دانشگاه شاهد بوده و تدریس در دانشکده‌ هنر دانشگاه‌های شاهد، الزهرا، تربیت مدرس و همچنین همکاری با نشریات مختلفی از قبیل روزنامه‌های اطلاعات، ادبستان و اهل قلم به عنوان طراح، گرافیست و کاریکاتوریست بخشی از فعالیت‌های وی در عرصه ی فرهنگی و هنری کشور محسوب می‌گردد.

ریاست موزه هنرهای معاصر تهران، عضویت‌ در شورای‌ عالی تمبر، شورای فرهنگ عمومی، شورای مجسمه‌سازی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، کمیته‌ شورای عالی انقلاب فرهنگی؛ داوری و دبیری جشنواره‌ها و رویدادهای مختلف هنری همچون داوری دو دوره جشنواره بین‌المللی فجر و دبیری اولین دوسالانه‌های نقاشی و گرافیک جهان اسلام؛ حضور در نمایشگاه‌های گروهیِ داخلی و خارجی و برپایی نمایشگاه‌های انفرادی داخلی و خارجی را نیز می‌توان در زمره فعالیت‌های ایشان برشمرد. ايشان با حضور در رقابت‌های هنری، موفق به دریافت عناوین و جوایز متعددی همچون برگزیده مسابقات بین‌المللی طراحی هلند و رتبه اول مسابقات بین‌المللی هنرهای ظریفه در ژاپن گردید. گفتنی است که حبیب‌الله صادقی در زمره‌ی پایه‌گذاران حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی نیز بوده است.

آثار این هنرمند فقید در بالغ بر ۲۸۰ نمایشگاه داخلی و خارجی که در کشورهای مختلفی همچون ژاپن، ایالات متحده آمریکا، لهستان، کانادا، انگلستان، فرانسه، آلمان، اتریش، ایتالیا، مراکش، مصر، اسپانیا، چین، کویت و هلند برگزار شده به نمایش درآمده است.​ ایشان در روز سحرگاه چهارشنبه پنجم مردادماه سال 1401 به دلیل عارضه قلبی به جمع دوستان شهیدش پیوست.​

گفتني است مراسم تشییع زنده‌یاد دكتر حبیب الله صادقی عضو فقيد هيات علمي دانشگاه شاهد، روز شنبه ساعت ۹ و ۳۰ دقیقه صبح از ابتدای خیابان مظفر (رو به روی در موسسه صبای فرهنگستان هنر) تا موزه هنر هاي معاصر فلسطین تشییع و سپس در قطعه هنرمندان بهشت زهرا (س) به خاک سپرده خواهد شد.​

علاقمندان مي توانند از طريق نشاني (http://hozehonari.ir/galleries/sadeghi/01/​) آثار نقاشي استاد مرحوم دكتر حبيب الله صادقي را به صورت مجازي مشاهده نمايند.

62064492.jpg

image_2021_2_22-8_42_23_658_2QQ.jpg