نشست انجمن علمی زیست شناسی برگزار شد

نشست انجمن علمی زیست شناسی برگزار شد

به گزارش «رابط عمومی» دانشگاه، به همت انجمن علمی زیست شناسی دانشگاه اولین نشست زیست شناسی با عنوان shahed biomeeting روز چهارشنبه 19 اردیبهشت ماه در سالن همایش دانشکده کشاورزی با حضور اساتید، دانشجویان و علاقمندان به علوم زیست شناسی برگزار شد.

این نشست که با محوریت مرز های علم سلولی برگزار شد شامل سه سخنرانی توسط اساتید دانشگاه شاهد و تهران بود .

در ابتدای این نشست دبیر انجمن علمی زیست شناسی، آقای صادقیان با توضیح لزوم چنین نشست هایی جهت پویایی جو علمی و ایجاد انگیزه در دانشجویان برای دنبال کردن فعالیت های علمی و پژوهشی از معاونت پژوهش و فناوری برای حمایت هایشان در پیگیری فعالیت های انجمن های علمی تشکر کرد و زحمات ریاست اداره ی پژوهش های دانشجویی را از جمله امیدواری های انجمن ها برای استمرار این جلسات در دانشگاه خواند.

در ادامه ی نشست، دکتر میرلطیف موسوی، هیات علمی گروه زیست شناسی دانشگاه شاهد در رابطه با میکرو آر ان ای ها و gene silencing به سخنرانی پرداخت.

ایشان در ادامه گفت:"gene silencing  به معنی خاموش کردن ژنی خاص در یک سلول بوده که این خاموش کردن، میتواند در طی رونویسی و یا ترجمه صورت بگیرد. روش های که به طور خاص برای خاموش کردن ژن ها به کار می روندبه طور فزاینده ای برای تولید دارو های ضد سرطان و بیماری هایی مانند بیماری های عفونی و اختلالات نورولوژیک مورد استفادده قرار میگیرند، که از جمله ی این روش ها استفاده از miRNA ها می باشد. میکرو RNA ها( miRNA) ، دسته ای از RNA ها هستند که اخیرا به میزان زیادی مورد توجه دانشمندان قرار گرفته اند؛ این مولکولها ، RNA های غیر کد شونده هستند که به دو صورت میتوان از آن ها بهره جست: اول تقویت مقدار آنها از طریق سنتزشان و دوم آنکه با ساخت RNA های مکملشان، آن ها را مهار کرد و از این طریق در درمان از آنها سود برد."

در ادامه ی نشست، خانم دکتر تهمینه جلالی، دانشجوی دکتری بیوتکنولوژی دانشگاه شاهد در رابطه با تب خونریزی دهنده ی کریمه کنگو به سخنرانی پرداخت.

خانم دکتر جلالی"تب خونریزی دهنده کریمه کنگو را  (CCHF) یک نوع بیماری مشترک بین حیوان و انسان دانست و افزود: این مسئله به صورت ناگهانی شروع می شود و چند سالی است تعدادی از هموطنان عزیز کشورمان در اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست می دهند که بیشترین علت ابتلای بیماران، تماس با دام یا مصرف گوشت های آلوده حاصل از ذبح دامهای غیر مجاز می باشد.

تشخيص سرولوژيك عفونتCCHF  بر اساس تعيين آنتي بادي ويژه  IgM در IgGكه توسط سيستم ايمني ميزبان به ويژه عليه نوكلئوكپسيد ايجاد ميگردد، استوار است . افزايش تيتر چهار برابري در IgM در دو نمونه خون نشان دهنده عفونت ميباشد. تشخيص سرولوژيكي حتي چندين روز پس از بيماري قابل اعتماد است. اگرچه ممكن است در موارد کشنده پاسخ سرولوژیک مشاهده نگردد. آزمونهاي سرولوژيك مختلفي جهت تشخيص اين بيماري وجود دارد . همچنین واكنش زنجيرهاي پلي مراز(PCR (روشي حساس جهت تشخيص عوامل مختلف و همچنين سنجش كمي ويروس در نمونه در مدت زمان كوتاهي ميباشد. در نهایت باید اشاره کرد که تشخيص سريع براي درمان به موقع بيماران، جلوگيري از عفونتهاي بيمارستاني و حملات بيوتروریستي ناشي از CCHFمفيد و همچنين تشخيص بين سويه هاي غير نوتركيب شده و نوتركيب شده بسيار حياتي است با توجه به موارد عنوان شده و تجربيات شخصي نويسندگان و هچنين امكانات موجود در كشور و كمبود اطلاعات ازعامل اين بيماري، بايد روشهاي بومي درهر دو جنبه تشخيصي ذكر شده، بويژه با تاسيس امكانات آزمايشگاهي با امنيت زيستي چهار طراحي و عملياتي شود. همچنين با توجه به وضعيت اپيدميولوژي بيماري، ساختار ژنتيكي ويروس و بحث بيوتروريستي بودن عامل بيماري توصيه ميشود پايش دقيق و منظمي از اين ويروس در مناطق مرزي كشور صورت گيرد."

سخنران سوم این نشست، دکتر سید علیرضا سلامی  عضو هیات علمی گروه مهندسی کشاورزی دانشگاه تهران بود که در مورد توالی یابی های نسل جدید و اهمیت آن به سخنرانی پرداخت.

ایشان در این زمینه بیان داشت: توالی یابی های ژنتیکی سال هاست که به کمک تحقیقتات بشر آمده اند و از اهمیت ویژه ای برخوردارند . در طی گذشت زمان دستگاه ها و روش های جدیدی برای این موضوع به وجود آمده اند که هزینه و زمان لازم برای توالی یابی را کاهش چشگیری داده اند . ایشان بعد از توضیح این روش ها و مقایسه روش های قدیمی و جدید توالی یابی به توضیح کاربرد های این تکنیک پرداختند که میتوان از آنها به : یافتن جهش ها ، توالی یابی کل ژنومی ، متاژنومیکس ، اپی ژنتیک ، بیان ژن ، نقشه mRNA و ... اشاره کرد . به طور مثال میتوان از این تکنیک ها در ایجاد نقشه ژنتیکی ، حفظ و استفاده بهتر از گونه های بومی و ملی کشور مانند زعفران ، یوز ایرانی ، کروکودیل گاندو و دیگر اورگانیسم های کشور استفاده کرد .

گفتنی است انجمن علمی زیست شناسی امیدوار است با استمرار فعالیت های اینچنینی در دانشگاه شاهد که همواره با حمایت معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه همراه بوده، نشست زیست شناسی دانشگاه شاهد به شکل دوره ای برگزار و به عنوان برندی برای زیست شناسی دانشگاه شاهد مبدل شود.

علاقه مندان میتوانند توضیحات تکمیلی در مورد سخنرانی ها و همچنین برنامه های آتی انجمن علمی زیست شناسی را در صفحات مجازی انجمن یا از طریق ارتباط با اعضای آن، دریافت نمایند .

97-02-19 seminare Zistshenasi 01.jpg

97-02-19 seminare Zistshenasi 02.jpg
unnamed.jpg

مخاطبین محترم می توانید اخبار دانشگاه شاهد را در کانال های پیام رسان سروش​ و صفحه اختصاصی دانشگاه در آپارات​ دنبال نمایید​.​​