مراسم معنوی آیین تکریم ثقلین برگزار شد

مراسم معنوی آیین تکریم ثقلین برگزار شد

به گزاش خبرنگار«روابط عمومی» دانشگاه، ویژه برنامه تقدیر از برگزیدگان و فعالان حوزه قرآن و عترت (ع) دانشگاه با عنوان آیین تکریم ثقلین سه شنبه 6 اذر ماه با حضور رئیس دانشگاه و جمعی از مدیران و دانشجویان  به همت معاونت فرهنگی در سالن همایش های امام خمینی (ره) برگزار شد.

این مراسم معنوی با سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین دکتر هادوی مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، تلاوت مجلسی استاد حامد شاکر نژاد قاری بین المللی قران کریم و ممتاز جهان اسلام و با اجرای هادی اسلامی مجری صدا و سیما برگزار شد.

در ابتدای مراسم و پس از تلاوت آیاتی چند از کلام الله مجید و پخش سرود جمهوری اسلامی ایران، حجت الاسلام والمسلمین دکتر هادوی مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه شاهد به بیان نکاتی ناب از قرآن کریم پرداخت.

دکتر هادوی به آیاتی از قرآن که با "قُل یا اهل الکتاب "شروع می شود اشاره داشت وگفت : قُل یا اَهل الکتاب تعالَو الی کلمهٍ سواء بیننا وبینکم ؛ یعنی خداوند فرموده ما  با مسیحیان هم وحدت داریم و فرموده :"ولاتکونو کالذین تفرقو او اختلفوا ...اولئک لهم عذابٌ عظیمٌ " که تاکید میکند اختلاف نکنید.

ایشان به داستان حضرت موسی (علیه السلام )، نمایندگی هارون وگوساله پرست شدن بنی اسرائیل اشاره کرد وگفت: وقتی موسی (علیه السلام ) از کوه طور برگشت وگوساله پرست شدن قومش را دید " اَخَذ بِراس اخیهِ یجرّهُ اِلیه " سر برادر خود را گرفت (و با عصبانیت) بسوی خود کشید، هارون به او گفت : "انی خشیتُ ان تقُول فرّقت بین بنی اسرائیل ولم ترقُب قولی" من ترسیدم بگویی تو میان بنی اسرائیل تفرقه انداختی و سفارش مرا به کار نبستی ! اینها گفته شد تا نتیجه گرفته شود که خداوند قبل از الواحد در قرآن، قهار را آورده " ءَارباب متفرقون خیرٌ امِ الله الواحد القهار " یعنی: اگر میخواهیم قدرت داشته باشیم باید وحدت داشته باشیم.

حجت الاسلام والمسلمین دکتر هادوی در ادامه افزود: در این جنگ پیش روی ما (جنگ اقتصادی ) باید وحدت داشته باشیم و پشت سر یک فرمانده حرکت کنیم، این وعده ی قرآن است که فتح و غلبه انشاءالله با ماست. نکته دیگر اینکه بیش از 300 مرتبه  "قُل" در قرآن کریم آمده است؛ قل اعوذ برب الفلق؛ قل اعوذ برب الناس و... که می شود نتیجه گرفت خداوند از ما گفتنی را خواسته که سه عنصر دارد: یکی گفتن هر چه در وجود ماست، دوم ابراز  آن و سوم به هر وسیله ای که هست. منتها مقتضیات را هم باید در نظر گرفت.

در ادامه ایشان با اشاره به آیه ی " وقولوا للنّاس حسناً " بیان داشت: وقتی بهم رسیدیم باید نکات مثبت زندگی هم بیان شود و سخنان خوب بگوییم . همچنین دکتر هادوی در ادامه با اشاره به داستان حضرت یوسف (علیه السلام) به بیان این نکته پرداخت که نباید نقاط ضعف خود را بیان کنیم چرا که از همان نقاط ضعف ضربه خواهیم خورد، مانند ترس حضرت یعقوب (علیه السلام ) از دریده شدن یوسف توسط گرگ ها که بهانه ی اصلی فرزندان ایشان برای توجیه اشتباه شان شد.

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ضمن اشاره به جمله ی معروف در نا امیدی بسی امید است، گفت : بالاخره بعد از این تاریکی، شفقی در آن پیدا خواهد شد. مانند آنچه که حضرت یعقوب (علیه اسلام )در فراق یوسف دارد : یا اَسفی علی یوسفَ وبیضّت عیناهُ مِن لحزن فَهو کظیم "و برادران میگفتند :"تا لله تفتَأُ تذکرُ یوسفَ حتّی تَکونُ حَرَضاً اَو تکون من الهالکین "تو اینقدر یاد یوسف هستی یا در آستانه مرگ قرار میگیری یا هلاک میشوی .خود ایشان می فرمودند :" انّما اَشکوا بثّی وحُزنی الی الله " . در پایان با تمام اینها ودر اوج ناامیدی باز هم می فرمایند : فتحسسوا من یوسف واَخیهِ ولاتیاسو من روح الله  بروید ویوسف را پیدا کنید .در روایات ما آمده است که امام علی (علیه السلام ) میفرمایند :کُن لِما لاتَرجو أرجی مِنکَ لِما ترجُو ؛ به آنچه امیدش را نداری امیدوارتر باش از آنچه بدان امید داری ؛ زیرا که موسی بن عمران علیه السلام رفت که برای خانواده اش آتش بگیرد اما [ در آنجا] خداوند عزّوجلّ با او به سخن در آمد و او پیامبر برگشت ملکه سبا نیز از کشور خود بیرون آمد اما به دست سلیمان علیه السلام مسلمان شد و جادوگران فرعون برای تقویت فرعون بیرون آمدند اما[به خدا ] ایمان آوردند و برگشتند.

ایشان در ادامه بیان داشت: خداوند در سوره مبارک آل عمران در جنگ احد می فرماید :" اذ تُصعدونَ ولا تلوونَ علی اَحدٍ والرّسولُ یدعوکم فی اُخراکم فاثابکم غمّاً بغمٍ لِکیلا تَحزنوا علی ما فاتکم ولا ما اصابکم " (وبخاطر بیاورید )هنگامی را که از کوه بالا میرفتید وجمعی در وسط بیایان پراکنده شدند و از شدت وحشت به عقب ماندگان نگاه نمیکردید و پیامبر از پشت سر شما را صدا میزد سپس اندوه ها را یکی پس از دیگری به شما پاداش داد این بخاطر آن بود که دیگر برای از دست رفتن (غنائم جنگی ) غمگین نشوید ونه بخاطر مصیبت هایی که برشما وارد میگردد. خدا غمتان را زیاد میکرد که آن غم ها از بین برود.

دکتر هادوی در باب شرح صدرگفت : آقای جوادی آملی می فرمایند دلتان باند فرود گاه باشد .دریایی باشیم، دریا که سنگی به آن انداخته میشود تکانی نمیخورد . قرآن در باره این موضوع دو مثال میزند ؛ حضرت موسی علیه السلام می فرمایند :" ویَضیقُ صدری " گاهی دلم تنگ میشود .و از خدا خواست :"ربّ الشرح لی صدری ویسّرلی امری " اما پیامبر اکرم (صلی الله علیه آله ) نفرمودند و خدا خود  به پیامبر فرمود :" وَلَقد نعلمُ انّک یضیقُ صدری "ما میدانیم گاهی دلت تنگ میشود  و :"الم نشرح لک صدرک " را در این رابطه می فرماید. پس ما هم از خدا صبوری و شرح صدر بخواهیم .

حجت الاسلام والمسلمین دکتر هادوی سخنان خود را با بیتی زیبا از حافظ به پایان رساند :

صبح خیزی وسلامت طلبی چون حافظ                     هرچه کردم همه از دولت قرآن کردم

در ادامه مراسم  قاری ممتاز جهان اسلام استاد حامد شاکر نژاد در جایگاه حاضر شد و با قرائت دلنشین و زیبای خود از آیات سوره مبارکه نحل، اسراء و شرح، حضار را به فیض اکمل رسانید.

در این مراسم، نماهنگی با محتوای سخنان مقام معظم رهبری در مراسم اختتامیه ی مسابقات قرآن سال73 به سمع  و نظر مخاطبین رسید. رهبر معظم انقلاب دراین نماهنگ به اهمیت تدبر در قرآن اشاره کرده و فرمودند: برادران عزیز همین که قرآن را در جیبمان بگذاریم کافی است ؟ اینکه در هنگام سفر از زیر قرآن رد شویم کافی است ؟ امروز من می گویم، اینکه مادر جلسه تلاوت قرآن شرکت کنیم کافی است ؟....نه چیز دیگری لازم است آن چیست؟ آن تدبراست  اَفلایَتَدبَّرونَ القُرآنَ ولَو کانَ من غیرالله لَوجدوا فیه اختلافاً کثیرا.

در این مراسم معنوی همچنین از دانشجویان دانشگاه شاهد برگزیده و منتخب جشنواره قرآن و عترت (ع) دانشگاه های کشور و فعالان حوزه قرآن و عترت (ع) در دانشگاه در دو بخش، با اهدا لوح سپاس و هدیه تقدیر بعمل آمد.

97-09-06 ayine takrime saghaleyn 01.jpg
97-09-06 ayine takrime saghaleyn 03.jpg