رونمایی از جدید ترین اثر هنری استاد حبیب الله صادقی

رونمایی از جدید ترین اثر هنری استاد حبیب الله صادقی

به گزارش «روابط عمومی» دانشگاه، با حضور خانم دکتر کیاسالاری معاون پژوهش و فناوری، آقای دکتر بهراد معاون آموزش و تحصیلات تکمیلی، آقای دکتر افشاری رئیس دانشکده و جمعی از اعضا هیات علمی و کارکنان دانشکده هنر دانشگاه از جدید ترین اثر هنری آقای دکتر حبیب الله صادقی عضو هیات علمی دانشکده هنر دانشگاه روز یکشنبه 3 اسفند ماه رونمایی شد.

این اثر پژوهشی و هنری با موضوع هنر نقاشی و فضاسازی بیانی و موضوعی کتابخانه های تخصصی دانشگاه شاهد مرحله اول کتابخانه مرکزی دانشگاه شاهد(از جمله طرح های پژوهشی منتج به اثر هنری) می باشد و با مواجهه به نمادها و نشانه ­ها اهداف مجموع آموزشی باورمندانی که علم و تعهد را در یک نتیجۀ باورمند به ظهور می­رسانند،روایت شده است و خالق این اثر در ارائه این تعریف و تصویر و نقش و بیان در نظر داشته است تا به روایت تصویری علمی و آموزشی چهار دانشکده پزشکی، علوم پایه، دندانپزشکی و علوم انسانی بپردازد.

دکتر صادقی در نظر داشته است تا متناسب با فضای علمی هر دانشکده سیر تحول موضوع و محتوای تخصصی هر دانشکده را در قالب یک اثر هنری بدیع بروی چند لت بوم و با استفاده از توانایی های پژوهشی، علمی و عملی خویش به انجام برساند تا اثری هنری، علمی و فرهنگی و به عنوان یک اثر ماندگار توسط نسل اول اعضای هیات علمی دانشکده هنر که از پیشگامان هنر انقلاب می باشند، برجا بماند.

ثبت ویژگی های علمی فرهنگی دانشکده های دانشگاه شاهد به عنوان اولین دانشگاه انقلابی به شکل اثر هنری (نقاشی) که می تواند نتایج هنری آن را به عنوان بخشی از هنر انقلاب یاد و ثبت نمود به عنوان هدف خلق این اثر هنری عنوان شده است.

به اعتقاد خالق این اثر هنری، هنر نقاشی در شکل روایاتی خود می تواند ارائه دهنده کلیات یک فرآیند علمی و فرهنگی یک دانشکده را به شکل مطلوب و در قالب یک اثر هنری بدیع باشد.در این اثر هنری نمونه­سازی و روایت تصویری و نحوه چیدمان شاهد با محوریت و نمودارهایی از تولد و تجلی معرفت انسان و علم و معرفی دانشکده­های مستقر در دانشگاه در چهار تابلو با خوانش نمادها و نشا­ن­ها و معرفی مباحث علمی و پژوهشی دانشگاه شاهد در نتیجه چهره­های علم و فناوری و باورمندانۀ شهید چمران و پنج شهید گرانقدر هسته­ای به تصویر در­ آمده است.

دکتر صادقی در این اثر هنری در صدد بوده است تا با استفاده از عناصر و نمادهای پیوسته و روایی که در مجموع به بیان تصویری متوالی منجر می­شود، بتواند باورها و نمادهای تصویری که در اثر هنری روایت می­شود بتواند رابطه عمل و نظر را در ترکیبی پیوسته به تصویر درآورد

این اثر هنری که به عنوان یک طرح پژوهشی مطرح شده است، در دو بیان عنوان و تصویر انجام گردیده، بدین صورت که پژوهشگر به عنوان توجه به مضامین و مصادیقی که در نظر دارد با بررسی و سیر تحول علم و فرهنگ و تعریف سمبولیک از مجموعه­ی دانشگاهی شاهد که حیات بشری که با آیه فی فلک یسبحون و انسان و تولد و تجربه­های علمی و مراکز و دانشکده­هایی که در دانشگاه شاهد و در نیجه آخر تصویر نقش علم و باورمندان علمی که ار شهید چمران و چهار شهید و استاد دانشگاه که به تجربه­های معاصر و جدید در علوم به شهادت رسیدند.

با مضامین و مصادیق روایی به بیان و روایت تاریخی و گفتاری استناد میکند. این پروژه بر اساس روایت تاریخی و نقاشی روایی انجام شده است.انجام این پروژه تصویری در مجموعه دانشگاه های ایران در نوع خود با روش و تکنیک و محورهای روایی از نوآوری و نوگرایی بهره­مند است. پژوهشگر به استناد مراجعه به کتابخانه­های مختلف دانشگاه­ها و دانشکده­ها اعلام داشته است که این اثر به دلیل مطالعه و نحوه مطالبه و ساختارها و سیر تفسیری و تصویری با موضوع هنر هدفمند در نوع خود به بیان و زبان نو و همراه با پژوهش نظر و عمل توجه نموده است.

در مجموع نوآوری پژوهش در چهار تابلو با فرم­های روایی، نمادگر و متوالی مجموعۀ اهداف علمی آموزشی اخلاقی و باورمندانه این مجموعه بزرگ آموزشی که به احترام و نام شهدا مزین می­باشد، نتایج علم و باور و نهادهای گسترده این مجموع علمی و آموزشی رابه تصویر درآورده است و به دلیل قابلیت­ها و معرفی نمادها و معرفی مجموعۀ دانشگاهی که مفاهیم و مضامین پیوسته و درکنار یکدیگر را در مجموع به عنوان هستی شناسی علمی و عملی در یک گروه دانشگاهی که اهداف نهایی و آرمانی را در عمل و نظر جستجو می­کند، معرفی می­نماید

گفتنی است در تاریخ هنر اجتماعی در جهان با بیان جستاری مستقیم و روایتگرانه این طرح در کشورهای امریکای لاتین ، اروپای شرقی و چند دانشکده در آلمان و اتریش با بیان و زبان تزئینی ارائه شده است. . در مکزیک- سیکه اروس- ریورا(با موضوع اجتماع وانقلاب مکزیک یا در کشورهای ذکر شده. اما این تجربه برای نخستین بار با اهداف آرمانی- تمدنی- تفکری ایرانی اسلامی صورت پذیرفته که پژوهشگر و مجری پروژه به جنبۀ نوآوری، نمادشناسی و نشانه­شناسی و در مجموع نتایجی که از بیان تصویری و روایی به آن دست یافته اذعان دارد.

99-11-03+ehdaye+40asar+Dr.Sadeghi+07.jpg
99-11-03+ehdaye+40asar+Dr.Sadeghi+08.jpg