دیدار رئیس و اعضای پژوهشکده مطالعات اسلامی آسیب های اجتماعی با سرپرست دانشگاه

دیدار رئیس و اعضای پژوهشکده مطالعات اسلامی آسیب های اجتماعی با سرپرست دانشگاه
به گزارش «روابط عمومی» دانشگاه، رئیس و اعضای پژوهشکده مطالعات اسلامی آسیب های اجتماعی با دکتر چلداوی سرپرست دانشگاه دیدار و گفت و گو کردند.

در این نشست که روز چهارشنبه 7 دی ماه با حضور دکتر چلداوی سرپرست دانشگاه، استاد ساویز مشاور ارشد ریاست دانشگاه، حجت الاسلام و المسلیمن دکتر غلامی رئیس و اعضای پژوهشکده مطالعات اسلامی آسیب های اجتماعی دانشگاه، برگزار شد، گزارشی مبسوط از عملکرد سه ساله این پژوهشکده شامل ارائه گزارش طرح های پژوهشی، نشست‌های علمی، کارگروه‌های آسیب‌های اجتماعی، محصولات و گزارش عملکرد دو همایش ملی مواجهه با آسیب‌های اجتماعی از دیدگاه اسلام ارائه شد.

حجت الاسلام والمسلمین دکتر غلامی، رئیس پژوهشکده مطالعات اسلامی آسیب های اجتماعی ضمن بیان رسالت، سیاست‌ها و اهداف پژوهشکده، به تأکیدات مقام معظم رهبری(مد ظله العالی) در خصوص تدوین نسخه های اسلامی مواجهه با آسیب‌های اجتماعی و اکتفا نکردن به نسخه‌های غربی اشاره کرد و بیان داشت: شش ماه پس از تاکید مقام معظم رهبری درباره  ضرورت تهیه و اجرای نسخه اسلامی مقابله با آسیب های اجتماعی، گزارشی از فعالیت ها در این زمینه به معظم له ارائه شد و در آن به تاسیس پژوهشکده در دانشگاه شاهد و طرح هایی که دانشگاه شروع کرده، اشاره شد که رهبر معظم انقلاب در خصوص گزارش مرقوم فرمودند: طراحی و پیش‌بینی کافی نیست؛ کار را سریع به نتیجه برسانید.

رئیس پژوهشکده مطالعات اسلامی آسیب های اجتماعی، در ادامه با اشاره به این موضوع که این پژوهشکده، سفارش محور است، افزود: وجود یک دفتر در استان قم ضروری بود تا هم دانشگاه شاهد از منابع غنی اسلامی تولیدی در حوزه های علمیه قم استفاده کند و هم سفارش محتواهای پژوهشی تسهیل گردد که به همین علت و در جهت تأمین منویات مقام معظم رهبری(مد ظله العالی) و تهیه نسخه اسلامی مواجهه با آسیب های اسلامی، به استقرار دفتری از پژوهشکده در قم اقدام کردیم و در حال حاضر پژوهشکده با بسیاری از مراکز علمی و پژوهشی حوزوی و دانشگاهی مستقر در قم و شهرهای دیگر همکاری دارد.

حجت الاسلام والمسلمین دکتر غلامی در پایان سخنان خود بیان داشت: این پژوهشکده با همکاری و حمایت مالی وزارت کشور تأسیس گردیده است و هر ساله گزارش عملکرد خود را به این وزارت ارائه می نماید.

در ادامه جلسه آقای میثم بابائی، کارشناس پژوهشکده مطالعات اسلامی آسیب های اجتماعی گزارشی از عملکرد پژوهشکده  شامل ساختار پژوهشکده، طرح های پژوهشی، نشست های تخصصی، درسگفتار، کرسی ترویجی، نشریات، کتب، همایش ها و ارتباطات پژوهشکده با سایر ارگان ها را به حضار ارائه داد.

حجت الاسلام والمسلمین دکتر ابراهیم عباسپور، مسئول دفتر پژوهشکده مطالعات اسلامی آسیب های اجتماعی در شهر قم، ضمن ارائه گزارشی از عمکرد کارگروه های پژوهشی، افزود: کارگروه های آسیب های اولویت دار اجتماعی از جمله کارگروه خانواده و مسئله طلاق، حاشیه نشینی، جمعیت، مسائل اخلاقی، اعتیاد و آسیب های فضای مجازی تشکیل گردیده است و تاکنون سفارش های پژوهشی متنوعی را ارائه کرده اند که در شورای پژوهشی 24 طرح پژوهشی به تصویب رسیده است که 12 طرح به ارائه گزارش نهایی منجر شده و 12 طرح دیگر در حال انجام است.

ایشان در ادامه گزارش عملکرد دو فصلنامه تخصصی مطالعات اسلامی آسیب های اجتماعی و فصلنامه علمی ـ فرهنگی زندگی گوارا را ارائه نمود و بیان داشت: از آنجا که نشریه ای در خصوص مطالعات آسیب های اجتماعی با رویکرد اسلامی در کشور وجود نداشت؛ لذا پژوهشکده تصمیم به ایجاد این دوفصلنامه گرفت و به توفیق الهی تا کنون 5 شماره از آن به چاپ رسیده و در اختیار اندیشمندان و فرهیختگان حوزوی و دانشگاهی قرار گرفته است. فصلنامه زندگی گوارا نیز بر مبنای گفتمان سازی ایجاد شد و در هر فصل با دو پرونده به چاپ می رسد که هم اکنون سه نسخه از آن به چاپ رسیده است.

در ادامه این نشست  استاد ساویز مشاور ریاست دانشگاه، وجود چنین پژوهشکده ای که به دور از نگاه های مسموم سکولار و بر مبنای منابع و آموزه های غنی اسلامی، آسیب های اجتماعی را مورد بررسی قرار می دهد را لازم و ضروری دانست و افزود: این گونه اقدامات باید مورد حمایت جدی قرار گیرد. ایشان با بیان این که مدرنیسم امروزه خود به جهالت مدرن تبدیل شده است، آسیب شناسی فضای به وجود آمده از دنیای مدرن را در همه ساحت های آن ضروری دانست.

دکتر چلداوی، سرپرست دانشگاه، با ابراز خرسندی از وجود چنین پژوهشکده‌ای که در راستای منویات رهبر معظم انقلاب(مد ظله العالی) و دغدغده مندی فعالان مومن و متعهد انقلابی در خصوص آسیب های اجتماعی بنا نهاده شده است، خاطر نشان کرد: کار چنین پژوهشکده هایی که در حوزه علوم اجتماعی فعالیت می کنند، از کارهای حوزه اقتصاد نیز پیچیده تر است؛ زیرا حوزه های علوم اجتماعی، به چندین حیطه می پردازد و بدین جهت تولید محتوا را سخت می شود.

ایشان در ادامه حمایت جامع خود از مراکز علمی پژوهشی را اعلام کرد و به تسریع در تشکیل سه گروه علمی در پژوهشکده و تبدیل پژوهشکده به نوع الف تاکید ورزید.

در این نشست، گزارشی از نخستین دوره همایش ملی مواجهه با آسیب های اجتماعی از نگاه اسلام  و برگزاری دومین دوره این همایش ارائه شد.

گفتنی است آئین افتتاحیه و اختتامیه دومین همایش ملی مواجهه با آسیب های اجتماعی از نگاه اسلام 26 و 27 دی ماه امسال برگزار خواهد شد و تاکنون از بین مقالات بسیاری که به دبیرخانه این همایش رسیده است، بیش از 40 مقاله پذیرش نهایی گردیده است.

00-10-08 didar ba tamadone eslami 01.jpg
00-10-08 didar ba tamadone eslami 04.jpg