حضور دبیر ستاد ویژه توسعه فناوری نانو در دانشگاه

حضور دبیر ستاد ویژه توسعه فناوری نانو در دانشگاه

به گزارش «روابط عمومی» دانشگاه، آقای دکتر سعید سرکار دبیر ستاد ویژه توسعه فناوری نانو به همراه جمعی از مدیران این مرکز روز دوشنبه 2 دی ماه در دانشگاه حاضر شدند و از گلخانه دانشکده کشاورزی دانشگاه بازدید نمودند.

قبل از این بازدید نشستی با حضور دکتر سرکار دبیر ستاد نانو کشور و جمعی از مدیران این مرکز و دکتر طباطبایی رئیس مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، دکتر صالحی مدیر داخلی مراکز تحقیقاتی، خانم دکتر رهبر پور مدیر امور پژوهشی و دکتر طالعی معاون مرکز تحقیقات گیاهان دارویی دانشگاه در سالن جلسات حوزه ریاست برگزار شد.

دکتر طباطبایی در این نشست ضمن خوشامد گویی به مهمانان، این گونه نشست ها را بسیار مفید دانست که از آن می توان در جهت تبادل اطلاعات و تعامل علمی هر چه بهتر استفاده نمود.

ایشان در ادامه سخنان خود به معرفی فعالیت های علمی در حوزه فناوری های نانو در دانشگاه پرداخت که در حال حاضر این تحقیقات در حوزه استفاده از نانو در آبیاری گیاهان با عنوان پروژه ی PNF در مرحله ی تحقیقات آزمایشگاهی بسر می برد.

در ادامه این نشست دکتر کازرونی مدیر پروژه ی تحقیقاتی PNF به معرفی و چگونگی فعالیت این پروژه پرداخت و به سوالات و مطالب ارائه شده از سوی مهمانان پاسخ گفت.

دکتر کازرونی در ادامه سخنان خود گفت: در حال حاضر این تکنولوژی مرحله تحقیقات آزمایشگاهی خود را سپری می کند و ما بدنبال آن هستیم که بتوانیم توجیهات اقتصادی و چگونگی تولید ارزش افزوده مناسب این تکنولوژی نوین را بدست بیاوریم تا بتوانیم در بازار به نحو شایسته عرضه کنیم.

دکتر سرکار دبیر ستاد نانو کشور در این نشست ضمن تشکر از دعوت دانشگاه شاهد به جهت این بازدید علمی، بیان کرد: مسئله کشاورزی، تولید محصولات مناسب کشاورزی از اولویت های خاص مقام معظم رهبری است که ایشان چندی پیش این مسئله را به مسئولان مربوط تاکید کردند و بیان داشتند که بحث استفاده از تکنولوژی های نوین در حوزه کشاورزی می بایست در اولویت قرار گیرد.

ایشان با اشاره به این موضوع که یکی از اولویت های ستاد نانو کشور، کاربرد نانو در حوزه سلامت، آب و محیط زیست است، افزود: در حال حاضر ما در کشور در زمینه تولید و توسعه تکنولوژی ها نانو وضعیت بسیار مناسبی داریم و در حال رقابت با کشورهای پیشرفته در جهان هستیم، اما می بایست کاربردهای استفاده از تکنولوژی های نانو را بدست بیاوریم و همچنین زیر ساخت ها و بستر های اقتصادی استفاده از این تکنولوژی ها را در کشور توسعه دهیم.

دکتر سرکار در بخشی دیگر از سخنان خود بیان داشت: با توجه به تجربه ای که ما  از نمایشگاه های علمی و تکنولوژی های بروز دنیا بدست اوردیم این است که ما در کشور بسیاری از این تکنولوژی ها را قادریم بسیازیم اما می بایست ابتدا الگوها را آزمایش کنیم و توجیهات اقتصادی، تجاری سازی و انبوه سازی آن ها را نیز بدست بیاوریم تا بتوانیم در صنعت از آن بهره لازم را کسب نماییم.

دبیر ستاد نانو کشور در ادامه با اشاره به اینکه ما در بحث استفاده از تکنولوژی نانو در حوزه محصولات کشاورزی پیشرفت کرده ایم، اظهار کرد: استفاده از این تکنولوژی در بسته بندی  و ماندگاری محصولات کشاورزی بسیار حائز اهمیت است و ما باید آن را بصورت علمی دنبال  کنیم و توجیح اقتصادی برای تجاری سازی آن داشته باشیم.

ایشان دانشگاه را به عنوان یک حلقه واسطه بین رابطه دانش و صنعت دانست و بیان داشت: دانشگاه می تواند به عنوان واسطه مناسب بین حوزه دانش از طریق شرکت های دانش بنیان و صنعت عمل کند و این ظرفیت ها با فعالیت مناسب دانشگاه  در حوزه اهمیت دادن به شرکت های دانش بنیان می تواند علمی، تجاری و بازار پسند باشد.

دکتر سرکار در پایان سخنان خود از فعالیت ها، تلاش ها و همکاری های انجام شده در حوزه تکنولوژی نانو در دانشگاه شاهد قدردانی کرد و اظهار امیدواری نمود این همکاری ها و تعاملات علمی بین دانشگاه شاهد و ستاد نانو کشور ادامه یابد.

پس از این نشست دکتر سرکار دبیر ستاد نانو کشور جمعی از مدیران این مرکز از گلخانه دانشکده کشاورزی دانشگاه بازدید نمودند.