بیانیه معاونت فرهنگی به مناسبت روز دانشجو

بیانیه معاونت فرهنگی به مناسبت روز دانشجو
به گزارش «روابط عمومی» دانشگاه، به مناسبت فرارسیدن 16 آذر ماه، روز دانشجو معاونت فرهنگی دانشگاه بیانیه ای صادر نمود.

متن بیانیه بدین شرح می باشد:

بسمه تعالی

رویداد بزرگ و ماندگار 16 آذر 1332 که پیشران قوی و اولیه جنبش دانشجویی جهت آگاهی بخشی و بیداری هم نسل های خود و نسل های بعد جهت مبارزه با استکبار، استبداد و استحمار امپریالیسم شرق و غرب بود که با پیروزی انقلاب اسلامی به رشد و شکوفایی و بلوغ رسید.

وقایع 16 آذر 32 تا انقلاب 57 و حوادث پس از آن و هم چنین تاریخ پر افتخار گذشته ایران بیانگر آن است که ملت ایران و سرآمد آنها دانشجویان متعهد و انقلابی نه تنها در منطقه بلکه در جهان به جهت دارا بودن بینش سیاسی و پیشرو در دانش روز و مشی الهام گرفته از انبیاء و ائمه معصومین بویژه آقا امام حسین(ع) و واقعه عاشورا این خوی استکبار ستیزی و استقلال طلبی را  در خود حفظ کرده و بدین سبب ثابت کرده است که این روش مبارزه با استکبار و حق طلبی، یک خاستگاه سیاسی ویژه و یا یک تاکتیک برای مکان و زمان مشخصی نیست، بلکه آرمان و هدفی است واقعی و عالی که باعث آگاهی و سعادت مردم ایران، منطقه و جهان خواهد بود.

دانشگاه هر چند محل جوشش علم و دانش است اما از آن مهمتر محل پیدا کردن دید و بینش عمیق نسبت به مسائل سیاسی، فرهنگی و اجتماعی جامعه خویش، منطقه، جهان و هم چنین مطالعه و یافتن دقیق معادلات سیاسی، اقتصادی و نظامی موجود و آینده نگری به تغییرات این معادلات در آینده سپهر سیاسی جهان امروز و فردا می باشد.بدین سبب دانشجو بویژه دانشجو متعهد انقلابی در کنار تحصیل علم و دانش باید هم و غم بیشتری در عمق بخشیدن به دیدگاه های سیاسی، عقیدتی و دینی خویش، جامعه و جهان داشته باشد تا در بزنگاه های تاریخ(بویژه امروز با راه انداختن جنگهای نرم و بدعت گذاریهای عرفان های نو وشیطانی از سوی اطاق های فکر استکبار غربی عربی صهیونیستی) بتواند نقش حقیقی و بی بدیل خویش را ایفا کند . مقام معظم رهبری نیز ذیلا چنین رهنمودهایی را متذکر شده اند:

از دانشگاه همیشه و در همه جا این انتظار هست که محل جوشش و اوج دو جریان حیاتی در کشور باشد:  اول، جریان مهم علم و تحقیق، دوم، جریان آرمان گراییها و آرمان خواهی ها و هدف گذاری های سیاسی و اجتماعی مقام معظم رهبری(مدظله العالی).

اوج این بیداری و آگاهی سیاسی در منطقه، حادثه عظیم 16 آذر 32 بود که در آن خون پاک ریخته شده دانشجویان شهید: احمد قندچی، آذر(مهدی) شریعت رضوی و مصطفی بزرگ نیا بود که باعث گردید تا تلاش لندن و واشنگتن جهت مشروع و دموکراتیک جلوه دادن رژیم کودتای پهلوی که در پی آن بتوانند امتیازات استعماری مورد نظر خود را در محیطی آرام و بدون تنش های سیاسی بدست آورند را خنثی کند . این حادثه در پی تظاهرات دانشجويان دانشگاه تهران، به عنوان اعتراض به ورود دنيس رايت، كاردار جديد سفارت انگليس در ايران، از روز 14 آذر 1332، آغاز گرديد. دانشجويان دانشكده هاى حقوق و علوم سياسى، علوم دندانپزشكى، فنى، پزشكى، داروسازى در دانشكده هاى خود تظاهرات پرشورى عليه رژيم كودتا برپا كردند.

روز 15 آذر تظاهرات به خارج از دانشگاه كشيده شد و ماموران انتظامى، در زد و خورد با دانشجويان، شمارى را مجروح و گروهى را دستگير و زندانى كردند. صبح روز 16 آذر 1332، گارد تا دندان مسلح رژيم پهلوى براى اولين بار وارد صحن دانشگاه شد تا فرياد مخالفان را در گلو خفه كند.در يكى از كلاسهاى درس دانشكده فنى، چند تن از دانشجويان در اعتراض به حضور ماموران گارد رژيم شاه در صحن دانشگاه، آنها را به مسخره مى گيرند و همين بهانه كافى بود تا وارد كلاس درس شوند و با ايجاد جو رعب و وحشت، محيط را براى بهره بردارى و گرفتن زهر چشم دانشجويان آماده سازند. ماموران گارد با حمله به دانشجويان بى پناه سه تن از آنان را به شهادت مى رسانند.

دانشگاه شاهد ضمن گرامی داشت ﯾﺎد و ﺧﺎﻃﺮه شهیدان اﺣﻤﺪ ﻗﻨﺪﭼﯽ، آذر ﺷﺮﯾﻌﺖ رﺿﻮی و ﻣﺼﻄﻔﯽ ﺑﺰرگ ﻧﯿﺎ، ﺷهدای سرافراز 16 آذرسال32، این روز بزرگ را به جامعه دانشگاهی، دانشجویان گرامی به ویژه دانشجویان دانشگاه شاهد تبریک عرض نموده ،از خداوند متعال خواستاریم تا همه ما بتوانیم با بصیرت و هوشیاری و با پیروی کامل از منویات مقام عظمای ولایت،حضرت امام خامنه ای(مد ظله العالی)، گام های موثر جهت تحقق اهداف عالیه نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران برداریم.