برگزاری نشست هم اندیشی معاون پژوهش و فناوری با اعضا هیات علمی دانشکده کشاورزی

برگزاری نشست هم اندیشی معاون پژوهش و فناوری با اعضا هیات علمی دانشکده کشاورزی

به گزارش «روابط عمومی» دانشگاه، نشست هم اندیشی معاون و مدیران حوزه پژوهش و فناوری دانشگاه با اعضای هیات علمی دانشکده علوم کشاورزی برگزار شد.

در این نشست که صبح روز دوشنبه 30 خرداد ماه در سالن شورای دانشکده علوم کشاورزی برگزار شد، دکتر بیژنی معاون پژوهش و فناوری دانشگاه، دکتر نورمحمدی، آقای کاشانی مهر و دکتر صالحی، مدیران ستادی حوزه معاونت پژوهش و فناوری و دکتر امیر بستانی رئیس دانشکده علوم کشاورزی، دکتر حبیب عباسی پور، دکتر علیرضا رضازاده، مدیران گروه های آموزشی و اعضای هیات علمی دانشکده حضور داشتند.

در ابتدا، دکتر بستانی ضمن خیر مقدم به معاون پژوهش و فناوری و مدیران ستادی معاونت، درگذشت خانم دکتر کیاسالاری معاون سابق پژوهش و فناوری دانشگاه را تسلیت گفت و یاد و خاطر آن استاد فرزانه را گرامی داشت. ایشان با اشاره به جایگاه بسیار پر اهمیت حوزه پژوهش در دانشگاه، داشتن برنامه بلند مدت و استراتژی پژوهشی را برای داشتن خروجی مطلوب، ضروری دانست و به بیان نکاتی در خصوص تلاش برای ایفای نقش بیشتر دانشکده علوم کشاورزی در راهبردهای بلندمدت دانشگاه، بر ایجاد و راه اندازی مرکز نوآوری دانشکده به عنوان اولین مرکز در دانشگاه، و ارتباط بیشتر با بنیاد شهید و واحد های وابسته به بنیاد خصوصا در حوزه کشاورزی جهت انجام نیاز های تحقیقاتی بنیاد توسط دانشکده کشاورزی مطالبی بیان داشتند.

در ادامه ی جلسه معاون پژوهش و فنآوری دانشکده گزارشی از عملکرد پژوهشی دانشکده ارائه و برنامه های آتی این معاونت را تشریح نمود. همچنین دکتر رودپیما توضیحاتی در خصوص ضرورت و اهداف و اساسنامه مرکز نوآوری دانشکده ارائه نمود. همچنین اعضای هیات علمی دانشکده نقطه نظرات و پیشنهادهایی از قبیل: تقویت ارتباط بین صنعت و دانشگاه، تعیین ماموریت پژوهشی برای دانشکده خصوصا در حوزه امنیت غذایی، بازنگری و افزایش پژوهانه دانشجویی و اعضای هیات علمی، راه اندازی مجلات علمی معتبر، جذب منابع بیرونی پژوهشی، تجهیز امکانات پژوهشی مورد نیاز دانشکده و آزمایشگاه مرکزی، تسهیل فرآیند ارتقاء اعضای هیات علمی، راه اندازی دوره های دکتری، استفاده از نیروهای سرباز به عنوان کارشناس پژوهشی، فرصت مطالعاتی اعضای هیات علمی و دانشجویان دکتری، ایجاد شبکه آزمایشگاهی درون دانشگاه، برنامه محور بودن فعالیت های پژوهشی و جذب منابع بیرونی، سرویس دهی و تعمیرات تجهیزات پژوهشی و پیشنهاد های دیگر بیان کردند.

در ادامه دکتر بیژنی ضمن تشکر از دعوت به عمل آمده برای هم اندیشی در حوزه پژوهشی دانشگاه، سه اصل اساسی در معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه را ،شفاف سازی،کرامت اعضای هیات علمی و تسهیل امور بیان نمود و سه ماموریت اصلی برای حوزه پژوهش و فناوری دانشگاه را ارتباط بین دانشکده ها، ارتباط بین دانشگاهی و ارتباط بین المللی دانشگاهی، تمرکز بر نیازها و درآمدزایی، شناخت پتانسیل و توانایی دانشکده ها و اولویت بندی این توانایی ها برشمرد، سپس ایشان توضیحاتی را در مورد پیشنهادهای مطرح شده و اقدامات انجام شده به شرح زیر بیان داشت:

ارتباط با صنعت: اصلاح شیوه نامه بالاسری دانشگاه به عنوان مشوقی برای اعضای هیات علمی

نهایی شده اصلاح پژوهانه اعضای هیات علمی و دانشجویی

تکمیل اکوسیستم فنآوری در دانشگاه، فعال شدن مراکز کارآفرینی در دانشگاه، ایجاد مرکز نوآوری در دانشکده کشاورزی، ایجاد پردیس علم و فنآوری در طرح جامع

پژوهش های تقاضامحور و جذب منابع مالی با توجه به نیاز سازمان ها بر اساس سامانه نان (نظام ایده ها و نیازها) وزارت علوم، تحقیقات و فنآوری

تغییر دستورالعمل امتیازدهی به طرح های برون دانشگاهی اعضای هیات علمی

راه اندازی سامانه جدید پژوهشی از ابتدای سال تحصیلی جدید

حمایت از نشریات علمی به شرط نمایه شدن بین المللی

در ادامه دکتر صالحی، مدیر مراکز تحقیقاتی و مسئول آزمایشگاه مرکزی توضیحاتی در خصوص تهیه و خرید تجهیزات پژوهشی مورد نیاز دانشکده کشاورزی ارائه نمود و بیان داشت: در سال گذشته 736 میلیون تومان تجهیزات برای دانشکده کشاورزی خریداری گردید. همچنین تجهیزات های تک و گرانقیمت خریداری و در آزمایشگاه مرکزی جهت استفاده اعضای هیات علمی و دانشجویان تحصیلات تکمیلی قرار گرفت. در مورد تجهیزات مورد نیاز سردخانه گروه باغبانی ایشان تاکید کرد که از محل بودجه عمرانی باید تهیه شود. همچنین ایشان اظهار نمود استفاده از امکانات مراکز تحقیقاتی دانشگاه نیاز به تفاهم نامه نداشته و اعضای هیات علمی می توانند با هماهنگی مراکز مربوطه از این امکانات استفاده نمایند.

همچنین آقای کاشانی مهر، رییس اداره انتشارات افزود: دانشکده کشاورزی از نظر تعداد کتب چاپ شده در دانشگاه و نسبت به تعداد اعضای هیات علمی رتبه اول را دارا می باشد. همچنین از نظر تعداد نشریه هم رتبه اول را دارد. ایشان آمادگی اداره انتشارات را با احیای نشریه دانش زراعت و نشریه گیاه پاد دانشکده کشاورزی با فرمت جدید را اعلام نمود.

​​​​​