به گزارش «روابط عمومی» دانشگاه، نخستین مسابقه پردازش داده با عنوان پیش بینی نرخ ابتلا به پاندومی کویید 19در ایران به همت دانشگاه امام رضا (ع) برگزار می گردد.
دسامبر سال ۲۰۱۹، نوع جديدي از کروناویروس (با نام کوويد-۱۹ (Coronavirus ۱۹; COVID-۱۹)) به شکل یک عفونت ویروسی با امکان انتقال و سرايت بالا در شهر ووهان استان هوبئي چین شناسايي شد که از طريق مسافرت افراد آلوده به اين بيماري، ساير نقاط جهان منجمله ايران از اين بيماري مصون نماندند. براساس گزارش سازمان بهداشت جهاني تا ۲۸ نوامبر، در ايران ۹۳۶۰۰۰ مورد تاييد شده از ابتلا به بيماري و ۴۷۴۸۶ مورد فوتي ناشي از کوويد-۱۹ ثبت شده است که روندي افزايشي در روزهاي بعدي داشت. از آنجا که هنوز داروي قطعي براي درمان بيماري ارائه نشده است، سياست دولت ها در کاهش شيوع ويروس کوويد-۱۹ مبتني بر ارائه پروتکل هاي مديريتي عفونت، از قبيل فاصله اجتماعي، استفاده از ماسک و غيره بوده است. از اين رو، ضروري است که دانشمندان و محققان به دولت ها در کنترل و پيشگيري از انتقال ويروس کمک نمايند. از زمان همه گيري بيماري تاکنون، محققان بسياري علاقه مند به مدلسازي و تخمين تعداد احتمالي افراد مبتلا به کوويد-۱۹ يا برآورد نرخ مرگ و مير ناشي از اين پاندمي در يک دوره زماني خاص شده اند. با استفاده از اين مدلسازي ها مي توان شناخت بهتري از رفتار اين پاندمي داشت و سير آن را پيش بيني کرد.
سوالات پژوهش:
آيا مي توان با دانستن نرخ ابتلا ناشي از کوويد-۱۹ در يک ماه، مقادير آن را در بازه زماني بعدي (مثلا ۱۰ روز آينده) پيش بيني کرد؟
نرخ خطاي (MSE) پيش بيني چقدر است؟
مدل پيشنهادي چقدر قابل تعميم به زمان هاي بعدي است؟