برنامه «طب سنتی در ایران، درمان محور یا سلامت محور» برگزار شد

برنامه «طب سنتی در ایران، درمان محور یا سلامت محور» برگزار شد

به گزارش «روابط عمومی» دانشگاه، ویژه برنامه «طب سنتی در ایران، درمان محور یا سلامت محور» از سلسله برنامه های چهل سال عزت با سخنرانی دکتر ناصری عضو هیات علمی دانشگاه و با حضور دکتر دواتی رئیس دانشکده، جمعی از دانشجویان و کارکنان دانشگاه به همت معاونت فرهنگی و دانشکده پزشکی روز دوشنبه 6 اسفند ماه در سالن اجتماعات شهید زین الدین دانشکده پزشکی دانشگاه برگزار شد.

دکتر ناصری در ابتدای سخنان خود به تاریخچه مطالعات طب سنتی در ایران و جهان پرداخت و بیان داشت: ایرانیان در حدود 10 هزار سال گذشته پایه گذار طب جهانی بودند و طب یونانی 7 هزار سال بعد از طب ایرانی به صورت مجزا به فعالیت پرداخت. دانشگاه شاهد پایه گذار طب سنتی به صورت آکادمیک در ایران بوده است و نخستین درمانگاه آموزشی طب سنتی در بیمارستان شهید مصطفی خمینی دانشگاه شاهد راه اندازی شده و بسیاری از متفکران حال حاضر طب سنتی در ایران از طریق دانشگاه شاهد به این رشته علاقمند شدند و مشغول فعالیت های چشمگیر در این حوزه در کشور هستند، ولی متاسفانه هنوز ما در ایران بیمارستان تخصصی طب سنتی نداریم.

97-12-06 40sal ezat(tebe sonati) 02.jpg

عضو هیات علمی دانشگاه با اشاره به وجود توصیه های پزشکی در تاریخ و تمدن ایران، به سخن گفتن حکیمانه طبیب با بیمار اشاره کرد و گفت: متاسفانه در حال حاضر رابطه بین پزشک و بیمار این گونه نیست و پزشکان به نوشتن نسخه برای بیماران خود بسنده می کنند.

دکتر ناصری در ادامه سخنان خود اظهار کرد: طب سنتی حال حاضر ما مدیون قبایل و عشایر زاگرس و البرز نشین است زیرا که آنان طب ایرانی و سنتی را حفظ کرده اند و تجربیات خوبی نیز بدست آورده اند، که باید در جهت حفظ آن بکوشیم.

97-12-06 40sal ezat(tebe sonati) 04.jpg

ایشان در ادامه به پژوهش ها و آزمایش ها در حوزه طب سنتی، گیاهان دارویی و نوآوری ها در صنعت داروسازی حاصل طب سنتی صورت گرفته در دانشگاه شاهد توسط اساتید و دانشجویان این رشته اشاره کرد و گفت: این فرصت نوآوری داروهای حاصل از طب سنتی بسیار اشتغالزا است اما به شرط آنکه دولت ها به آن اهمیت دهند.

عضو هیات علمی دانشگاه با بیان این مطلب که پزشکان ما باید به سمت سلامت محوری حرکت کنند، اظهار داشت: متاسفانه طب جدید ما بدنبال درمان است تا پیشگیری از درمان و باید به مردم یاد بدهیم که چگونه بیمار نشوند.

97-12-06 40sal ezat(tebe sonati) 05.jpg

دکتر ناصری در پایان سخنان خود به توصیه های ابو علی سینا در خصوص سلامت محوری و درمان بیماری ها پرداخت و افزود:  ابو علی سینا در این خصوص توصیه های از قبیل: وادار کردن مردم به فعالیت بدنی مناسب روزانه، تولید مواد غذایی با کیفیت ، خواب و استراحت مناسب در شبانه روز و اصلاح سبک زندگی، تجویز داروی مناسب و مورد نیاز واقعی و در نهایت استفاده از روش های درمانی مانند: حجامت، زالو انداختن و... بیان کرده است.