ارتقاء 44 پله‌ای دانشگاه شاهد در رتبه بندی وبومتریک

تعداد بازدید: 2071
ارتقاء 44 پله‌ای دانشگاه شاهد در رتبه بندی وبومتریک
رتبه وبومتریک دانشگاه شاهد با 44 پله صعود در رتبه 2306 دانشگاه‌های جهان و 2 پله صعود در رتبه 33 دانشگاه‌های ایران قرار گرفت.

به گزارش «روابط عمومی» دانشگاه؛ بر اساس آخرین نسخه به روز شده مرکز رتبه بندی وبومتریک، رتبه وبومتریک دانشگاه شاهد در بین دانشگاههای دنیا صعود چشمگیری داشته است.

بنابراین گزارش؛ دانشگاه شاهد با کسب رتبه جهانی 2306 و رتبه کشوری 33 نسبت به گذشته جایگاه بهتری پیدا کرده است و بالاتر از دانشگاه‌های ، الزهرا و دانشگاه علوم پزشکی کردستان قرار گرفته است.

بر اساس آخرین ارزیابی موسسه متصدی بررسی رنکینگ دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی جهان در سال 2016، رتبه دانشگاه شاهد براساس رنکینگ وبومتریک (شاخص حضور در وب) 44 رتبه افزایش یافت که نسبت به شش ماه گذشته در جولای 2015 تفاوت قابل ملاحظه‌ای داشته است.این در حالی است که در مقایسه با سال گذشته و رتبه بندی ژانویه 2015​ رتبه دانشگاه با 459 پله صعود در جهان، در بین دانشگاه کشور 6 پله رشد داشته است.

85.jpg

گفتنی است این رتبه بندی وبومتریک دانشگاه‌های جهان را بر اساس ارزیابی آموزش‌های برتر در وب، حجم، قابلیت دید و اثر (impact) صفحات وب منتشر شده توسط دانشگاه‌ها و منابع اطلاعات و تفسیر آنها رتبه بندی می‌کند.

لازم است ذکر شود در حال حاضر دانشگاه شاهد در رتبه جهانی 2306 رتبه کشوری 33 اسیا 723 خاورمیانه 142 در اوراسیا 1572  قرار دارد.

9633.jpg

وبومتریکس اولین بار در سال ۲۰۰۴ انجام شد و بر اساس شاخصی مرکب از چندین پارامتر به منظور رتبه ­بندی وب­سایت دانشگاه­ها تهیه شد. این پارامتر ها در حال حاضر عبارتند از:

- حجم اطلاعات موجود بر روی وب (Size)
- قابلیت دسترسی (
Visibility)
- فایلهای محتوایی (
Rich Files)
- تعداد مقالات و رتبه علمی در گوگل (
Google Scholar)

هر یک از پارامترهای وبومتریکس دارای جزئیات بسیار است و روش­هایی برای محاسبه هر یک وجود دارد. رتبه­ بندی وبومتریک میزان فعالیت علمی و آموزشی وب­ سایت­های دانشگاه­ها و موسسات علمی و آموزشی را بصورت دوره­ای نشان می‌دهد. شاخص­های رتبه­ بندی وبومتریک میزان توجه موسسات و دانشگاه ها را به نشر اینترنتی نشان می دهند.

رتبه بندی وب سایتهای دانشگاهها و موسسات آموزشی دنیا توسط آزمایشگاه سایبرمتریک (CINDOC) واحدی از انجمن ملی تحقیقات اسپانیا (CSIC) انجام میگیرد.

·         این رتبه‌بندی بیش از 24.000 دانشگاه دنیا را بر اساس اطلاعات مبتنی بر وب آنها تحلیل کرده‌است

·         وبومتریکس اولین بار در سال ۲۰۰۴ انجام شد و بر اساس شاخصی مرکب از چندین پارامتر تهیه شد.

·         شاخص‌های وبومتریکس به این دلیل بوجود آمده‌اند که میزان توجه موسسات را به نشر اینترنتی نشان دهد.

·         این رتبه‌بندی هر ساله در دی و تیرماه (January & July) بروز می‌شود.​​