اجرای طرح بسیج ملی کنترل فشار خون

اجرای طرح بسیج ملی کنترل فشار خون
به گزارش «روابط عمومی» دانشگاه، بسیج ملی کنترل فشارخون از  27 اردیبهشت  مصادف با 17 مه روز جهانی فشار خون تا ۱۵ تیر ماه در سراسر کشور برگزار می شود پویش اطلاع رسانی این بسیج ملی تا روز عید سعید فطر  خواهد بود و مراحل  اندازه گیری و ثبت فشارخون هموطنان بالای ۳۰ سال سراسر کشور از روز عید سعید فطر تا ۱۵ تیرماه انجام خواهد شد.

با توجه به آغاز بسیج ملی کنترل فشارخون، سامانه خوداظهاری بسیج ملی کنترل فشارخون نیز به نشانی salamat.gov.ir راه اندازی شد. این سامانه برای ثبت اندازه فشار خون توسط افراد یا در ایستگاه های سنجش فشار خون توسط سنجشگران داوطلب در سراسر کشور، راه اندازی شده است.

98_03_04_gharbal1.jpg
98_03_04_gharbal2.jpg

برای ثبت اندازه فشار خون کافی است افراد به نشانی این سامانه مراجعه کرده و پس از مطالعه راهنمای تکمیل پرسشنامه و راهنمای اندازه گیری فشارخون و نیز ورود کد ملی و تاریخ تولد خود وارد سامانه شده و در آنجا نسبت به تکمیل اطلاعات خواسته شده و همچنین ثبت اندازه فشار خون خود و اطرافیان اقدام نمایند.

قابل ذکر است بیماری فشار خون بالا عوارض زیادی دارد؛ در افرادی که فشار خون بالا دارند، به علت فشار وارد بر قلب به تدریج عضله قلب ضخیم می‌شود و این موضوع می تواند فشار بر قلب را افزایش دهد و در طولانی مدت، عمر فرد را کم کند. همچنین فشار خون بالا باعث می شود تا چربی در دیواره سرخرگ ها سریع‌تر رسوب کند. رگ های قلب در این افراد زودتر تنگ می شوند و خون کمتری به عضله قلب وارد می‌شود. اگر رگ های قلب بسته شوند و خون اصلا به عضله قلب نرسد، سکته قلبی رخ می دهد. رسوب چربی در دیواره سرخرگ های مغزی باعث کم شدن جریان خون به مغز می شود. اگر تنگی بسیار شدید شود یا رگ های مغز کاملا بسته شود، سکته مغزی رخ می دهد.

فشار خون بالا می‌تواند باعث پارگی رگ های مغز شود و خون ریزی‌ مغزی ایجاد کند که ممکن است باعث مرگ شود یا باعث اختلال در حرکت اندام ها، بینایی و قدرت تکلم شود. همچنین فشارخون بالا می تواند باعث نارسایی کلیه‌ ها شود. حتی در فشار خون بالا، ممکن است چشم مشکل پیدا کند و باعث خون ریزی ته چشم، تاری دید و کوری شود.

فشار خون وقتی بالا می رود که یا خون با قدرت بیشتر از قلب پمپ شود یا مجرای سرخرگ تنگ شود. مهمترین عامل در ایجاد تنگی بر سر راه جریان خون، رسوب چربی است. با بالا رفتن سن به تدریج چربی بیشتری در جدار سرخرگ ها رسوب می کند و فرد بیشتر در معرض فشار خون بالا قرار می گیرد. علاوه بر افزایش سن، برخی رفتارها مانند فعالیت بدنی کم، تغذیه ناسالم و مصرف سیگار یا قلیان هم در ایجاد و تشدید فشار خون تاثیر دارند.

98_03_04_gharbal3.jpg 98_03_04_gharbal4.jpg
گفتنی است اگر چه این پویش برای افراد بالای 30 سال راه اندازی شده است ولی توجه به پیشگیری اولیه از فشار خون از اوایل زندگی لازم و ضروری خواهد بود لذا همکاران برای دریافت اطلاعات بیشتر می توانند به لینک زیر مراجعه نمایند.ضمناً اداره بهداشت ودرمان مورخ 31 اردیبهشت در اعلام عمومی برنامه غربالگری فشار خون را برای اساتید کارمندان و دانشجویان اجرا نمود که در این روز حدود 100 نفر  مورد ارزیابی فشارخون قرار گرفتند. این برنامه تا نیمه تیر ماه در محل اداره بهداشت ودرمان دانشگاه شاهد واقع در طبقه همکف سازمان مرکزی ادامه خواهد داشت. ضمناً تیم بسیج ملی کنترل فشارخون اداره بهداشت ودرمان در برخی دانشکده ها نیز استقرار خواهد یافت که برنامه زمان بندی آن متعاقبا اطلاع رسانی خواهد شد.

راهکارهایی برای پیشگیری اولیه از افزایش فشار خون در اوایل عمر​​